13 Şubat 2013 Çarşamba

BASİT BİR FİKİR

Malum sevgililer günü geldi çattı. Bende bugüne özel bir şey yapayım dedim. Ama öyle bloglarda rastladığım şahane fikileri uygulayacak enerjim olmadığından ne yapayım diye düşündüm.

 Küçüklükten beri meraklı olduğum sakızlardan çıkan karikatürleri biriktirme huyum imdadıma yetişti. Şıp sevdi sakızlarının karikatürlerini kağıt torbanın üzerine yapıştırdım oldu bitti.

İçinede aldığımız hediyeleri koydukmu işte harika basit bir hediye paketi oldu. Beğenirsiniz umarım.

7 Şubat 2013 Perşembe

PORTAKAL KABUĞU REÇELİ


Her akşam portakal yedikçe ve o güzelim portakal kabukları çöpe gittikçe bunlardan ne yapırım diye düşünmeye başladım. İnternette azacık araştırınca bir çok örneğe rastladım. Kimi içine mum eritip koymuş ve kokulu mum yapmış. Kimi kurabiye kalıpları ile kesip kurutmuş ve çeşitli şekilde dekoratif anlamda kullanmış. Bende reçel yapayım dedim.

Rahmetli bir Gönül Teyzemiz vardı. O anneme tarif etmişti ben kulak misafiri olmuştum. Ama daha önce hiç yapmamıştım. Önce kabukları istediğiniz şeklide doğruyorsunuz. Bir kaç gün su içinde bekletiyorsunuz. Bu süre içinde birkaç kere suyunu değiştiriyorsunuz. Sonra onlar epeyce yumuşuyor. Daha sonrada normal reçel pişirir gibi pişiriyorsunuz. Hepsi bu.

Portakal kabuğu tanelerini reçelin suyundan ayırıp biraz kağıt havlu üzerinde bekletip üztüne şeker serpersenizde pasta kek süslemesinde portakal kabuğu şekerlemesi elde edersiniz. Erimiş çikolataya batırıp portakallı çikolata elde edebilirsiniz. Yani bir çok şeklide kullanılabilir.

Kahvaltı sofralarındada lor peyniri ile çok lezzetli oluyor. Benim gibi peynir ile reçel yemeği sevenler için müthiş bir tat olacaktır. Böylece portakalın hiç bir tarafı atılmadan herşeyi değerlenmiş oluyor.