27 Temmuz 2013 Cumartesi

İSİM ETİKETİ



Ramazan geldiğinden beri  havalarında sıcak olması sebebiyle sık sık cola almaya başladık. Halbuki biz öyle cola içen birileri değildik. Sıcaklardan içimiz yanıyor ve iftarda cola iyi gidiyor.
Kötü bir alışkanlık olduğuna katılıyorum ama ramazandan sonra bizde unuturuz bence cola içmeyi.
Neyse bardaklara cola doldururken keşfettim etiketini.


Hemen zarar vermeden şişeden çıkardım ve çatal bıçak kısımlarının bulunduğu alanı kestim.


Ailenin isimlerini yazıp çıktı aldım ve coladan kestiğim etiketleri üzerine yapıştırıp kestim.


İşte sofram için çok şık isim kartlarım oldu.

23 Temmuz 2013 Salı

GEÇMİŞTEN


Bir önceki postumda belirtiğim gibi bu sıralar kanaviçe işi yapmaya pek bi meraklandım. İnsan istedikçe ayağına gelir derlerya bu çok doğru. Dün eski ingilizce kitaplarıma bakarken arasından çıktı bu kanaviçe örneği. Üniversitede bir arkadaşım vardı. Annesi ona bir kazak örmüştü. Kazağın önünde bu kanaviçe örneği işli idi. Siyah kazak üzerine kırmızı gül ve yeşil yapraklar. Kazak v yakalı idi arkadaşım içine yakası dantelli tişört giyiyordu. Benimde çok hoşuma gidiyordu. Ozaman hatırlıyorum örneği banada getirde bende öreğim demiştimde oda getirmişti.


Kitap arasında bulduğum bu örnek onun kazağının örneği. Yıllar sonra önüme çıkınca hem o günleri hatırladım hemde kanaviçe sevdamın arttığı bu günlerde hoş bir süpriz oldu. Benim için kitaplar arasından  karşıma çıkanlar eski günleri hatırlamama sebep olup, yüzümü güldürüyor günümü aydınlatıyor. Herkesinde günlerinin bu şekilde aydınlanması ümidi ile.   


15 Temmuz 2013 Pazartesi

KANAVİÇE




Annem daha ilkokula giderken öğretmişti bana kanaviçeyi bugünkü adıyla çarpı işini. Hep hatırlarım ilkokul 4. sınıfa giderken elişi dersinde ödev vermişti öğretmenimiz. Serbestsiniz bir şeyler yapıp getirin demişti. Bende etamin bir peçete işlemiştim. İnanmamıştı benim yaptığıma. Ertesi gün iğne iplik getirip göznünün önünde tekrar işlemiştim etaminide öyle inanmıştı. Ortaokulda da ev ekonomisi dersinde buzdolabı örtüsü işlemiştim de en yüksek notu almıştım.



Ben çok seviyorum çarpı işini. Çeşitli bloglar da ve Pinterest te görüyorum heryer de uyguluyorlar. Tahta bir bankta, sehpa üzerinde, bir cafenin duvarında dekoratif amaçlı gibi çok çok örnek var.


Bu örnekleri gördükçe bende değişik malzemeler üzerine kanaviçe nasıl işlerim diye düşünmeye başladım.  
Tantitoni'den aldığım silikon bardak kapağının ambalajı aklıma geldi. Çanta şeklinde çok şık ayrıca asetat gibi sert bir plastikten yapılmış olan bu ambalaj tam bu iş için biçilmiş diye düşünüp işe koyuldum.


Kareli bir kağıda işleyeceğim modeli çizdim ve kağıdı plastik çantanın üzerine yapıştırdım. İğne ile karelerin üzerinden delerek karolajı ambalajın üzerine geçirdim. Daha sonrada işlemeye başladım ve ben bu işi çok sevdim. Çok amaçlı silikon kapak ambalajıda çok şık bir kutuya dönüştü.


 Şimdi etrafta bu işi uygulayabileceğim uygun malzemeler arıyor gözlerim. Bu işlerin devamı gelecek gibi gözüküyor.