20 Mayıs 2014 Salı

DEFTER


Bende çoğu insan gibi defter kalem kırtasiye sevenlerdenim. Bunda mesleğiminde payı büyük. Ama ben ilkokul yıllarından beri defter yapmaya da çok meraklıyım. Şimdiki çocuklar böyle bir ihtiyaç içinde değiller nede olsa teknoloji devrindeyiz bizim ödev defterlerimiz vardı ilkokula giderken. Öğretmen ödev verir bizde unutmayalım diye bu defterlere yazardık. Şu sayfa okunacak veya alıştırmalar yapılacak şeklinde. Bende daha o zamanlarda elimdeki artık kağıtları birbirine yapıştırır kenarlarını süsler ödev defterleri yapardım. O günler aklıma gelince yine bir defter yapayım dedim ve bu defter ortaya çıktı. 





Malzemeler: 
1- Defter kapağı için ince çorapların içinden çıkan karton
2- Defter sayfaları için Paşabahçe'den aldığım tabakların sarıldığı kraft kağıdı
3- Dikmek için yün, iğne
4- Süslemek için renkl bantlar ve şekilli delgeç



Defter kapağı boyutunda kraft kağıtlarını kestim kapağın içine yerleştirip tamamen kendi kafama göre diktim.





 Dikiş teknikleri çok bunun için kurslarda var. Kendi defterini kendin yap diye. Bir kursamı gitsem diyede düşünmeye başladım. Neyse sonra kapağı süsledim. 



Kraft kağıdı eski saman defterleri hatırlatırken, ilkokul günlerimi de bu şekilde anmış oldum. Şimdi kitabımı çayımı alıp okuduklarımı bu defterime not alıyorum ve kitapta anlatıldığı gibi içim huzur doluyor.



PAŞABAHÇE MUMLUK


Paşabahçe ürünlerini severek alıyorum, hem kendim için hem sevdiklerim için. Özel günlerde benim için vazgeçilmez oluyor, bütçemi de çok fazla zorlamadığını itiraf etmeliyim. Çok çeşitli herkese hitap edecek ürünler mevcut. 


Ambalaj delisi biri olarak Paşabahçe bana bu yönden de çok hitap ediyor. Kutular, kutuları sardıkları kağıtlar, üzerine yapıştırdıkları süsler, HAYAT EN GÜZEL HEDİYE yazan etiket beni benden alıyor. Deli diyeceksiniz ama ben böyle şeyleri seviyorum. Hani listeler yapıyorlar mutluluk veren küçük şeyler diye işte benim listemde herhalde hediye paketleri almak diye bir şık kesin olurdu. 
Hediye alınca veya kendime bir şey alınca da paketleri saklamak için yer bulamıyorum. Her taraf dolup taşıyor. Ufak süsleri kurdelaları saklamak mümkün oluyor da her seferinde kutu saklamak zorlaşıyor. 


Bunun için elime geçen Paşabahçe'nin üzerinde mutfak figürleri olan bu kutusunu dönüştürüp kullanayım bari diye düşünürken aklıma çok basit bir fikir geldi.


Kutunun üzerindeki bazı figürleri maket bıcağı ile oydum. Sonrada mumları yakıp içine yerleştirince çok güzel bir tealight oldu. Kutunun bu hali beni çok mutlu etti.