26 Temmuz 2014 Cumartesi

BASİT AMA GÜZEL BİR İŞ



Beş dakikada beşiktaş diye bir söz varya bu işimde böyle oldu beş dakikada. Ama ben o kadar sevdim ki paylaşmak istedim.



Masamın üzerinde küçük yeğenimin yaptığı resimleri İkea'dan aldığım çerçeveye koymuştum. Masa takvimi de bir türlü alamadığım için promosyon olan takvimi kullanıyordum. Ama hep rahatsızdım görsel açıdan çok kötü duruyordu. 
Birden kafamda ampul yandı. Takvim kısmını kestim ve çerçeveye yerleştirdim şimdi oldu işte. Takvime baktıkça da yeğenimin o küçük ellerinden çıkan çizimler günlerimi ve aylarımı neşelendiriyor. 


14 Temmuz 2014 Pazartesi

RAMAZAN SOFRASI PEÇETELERİ

Ben ramazan gelince daha bir neşeli ve daha bir huzurlu oluyorum. Çok şükür bu senede ramazan bütün güzelliği ile devam ediyor. Bende sevdiklerime kuracağım ramazan sofram için peçeteler hazırlayayım dedim.


Evdeki tüm imkanlarımı kullandım ve bu peçeteleri dışarıdan hiçbir şey almadan evdeki malzemelerim ile hazırladım. Kumaş daha önceki postlarımda da paylaştığım gibi rengi ve dokusunu çok sevdiğim amerikan bezi.


 Çevresine geçirdiğim kurdelayı geçen sene pazardan almıştım. 


Kurdelayı geçirdikten sonra evdekilerin isimlerini boncuk ile işledim. Tam o anda aklıma mahyalar geldi. İsimleri mahyaya yazılmış yazılar gibi nasıl gösterebilirim diye düşünürken mahyaların iki minare arasına asılmış olması detayını elimdeki boncuk şeklindeki zincirle yapabilirim diye düşündüm. Yazıların altına ve üstüne bu zinciri diktim. Yanlara minare silüeti işleyeyim daha bir vurgulu olsun diye düşündüm ama sonra vazgeçtim. Böyle daha bir sade ve şık oldular. 



Şimdi kuracağım sofra için hazırlar. Herkesin ramazanını kutluyorum. Huzur ve neşeniz bol olsun inşallah.