26 Ağustos 2014 Salı

TAŞ BROŞ


Kalp şeklinde bu taşı yazlıkta deniz kenarında buldum. Görür görmez ben bunu broş yaparım diye aklıma koydum. 


Üstünü oje ile üç kat boyadım. Tırnak cilası ile cilaladıktan sonra arkasına promosyon rozeti silikon tabancası ile yapıştırdım. Broşum hazırdı.






11 Ağustos 2014 Pazartesi

RAMAZAN GEÇTİ AMA


Ramazan geçti. Sıcak dendi, uzun gündü dendi ama acısıyla tatlısı ile geçti bu senede. Dostlar ve aile ile yenen iftar yemeklerinin hatıraları kaldı. Geç oldu ama bende bir ramazan soframın hikayesini anlatmadan geçmek istemedim. Kardeşimin arkadaşının üç yaşında bir kızı var. İkide birde kardeşimin kapısını çalıp geliyor bizde ona alıştık. Aileden oldu. Bir gün oturuyoruz başladı kendi kendine şarkılar uydurup söylemeye. Yerde bir kağıt parçası buldu. Bir kağıt buldum bir kağıt diye ağıtlar yakmaya başladı. Bizde kırıldık tabi gülmekten. O günden sonra evde herkesin dilinde bir kağıt buldum melodisi dolaşmaya başladı. Öyle aylak aylak evde dolaşırken ne yapayım diye, bu kraft kağıtlarına rastladım. Dedim ya öyle herşeyi biriktiren ben ne zaman neye rastlayacağım belli olmuyor. Başladım bir kağıt buldum bir kağıt diye şakıdamaya herkes noluyor oldu. İşte bu sofranın temasıda bu şekilde ortaya çıkmış oldu. 
Kağıtları aldım. buruşuk olduklarından ben dahada buruşturarak daha dokulu düzgün görünmesini sağladım.


Sonra kenarlarını kesip kesik kısımları beraber büküp parçaları birleştirdim. Bu yöntemle huzursuz ruhum blogunun sahibesi yastık kılıfı yapmıştı. Ordan aklımda kalmıştı. Bende kağıtları birleştirip runner yapmak için kullandım izninle aslı hanım bu yöntemi.


Yaz akşamlarında iftarlar çoğu zaman piknik şeklinde parklarda yapılması gelenek olmaya başladı. Bende bu fikirden yola çıkarak iftariyelikleri sanki piknikteymiş gibi bu kağıt ranırımda tabaksız servis yaptım. Kenarlarına da iftariyeliklerin adlarını yazdım. 
Bu soframda şu yazımda ramazan sofrası peceteleri anlattığım peçeteleri kulladım. 



Çorbalarıda annemin piknik iftarları için geliştirdiği taşımanın kolay olması sebebiyle çok kullanışlı bir yöntem olan kavanozlarda servis ettim. Tabi onlara da  çorba yazılı etiketleri eklemeyi unutmadım.



Böylece çocuktan aldım fikri ile güzel bir ramazan sofrası kurmuş oldum. Ramazan geçti bayram geçti tadı damağımızda kaldı. Herkesin bir daha ki ramazanlara ve bayramlara sevdikleri ile huzur içinde kavuşmasını dilerim.