15 Kasım 2012 Perşembe

BOZUK PARA ÇANTASI



Süt kutusundan bozuk para çantası yapmışlar. HOBİ DENİZİ 
blogunda rastladım. Bunu yapmalıyım diye not almıştım.


Migros'un Mutluluk Festivali için Dimes'in özel ambalajda yaptığı meyve suyu kutularını görünce tamam dedim. Çok beğendiğim bu fikri bu kutularla deneyebilirim.


Başladım çalışmaya. Ancak kutu çok kalın süt kutuları gibi daha ince ve yumuşak değil. Katlarken çok zorlandım.


Ambalajın kenarlarını elektirik kablolarını sarmak için kullanılan renkli bantlarla geçtim. Yapım aşamaları Hobi Denizi Sitesi'nin verdiği yabancı blogda anlatılıyor.


Gören herkes çok beğendi. Hatta bazıları cebimden aşırmaya çalıştı ama ben yemedim tabii. 


8 Kasım 2012 Perşembe

YİNE KOLYE YENİLEME


Yine bir kolye yenileme ile karşınızdayım. Bu kolyeyi 7-8 sene evvel almış ya bir kere bilemedin iki kere takmıştım. Öylece bir kenarda atıl bir şekilde duruyordu.


Çarşı pazar gezerken tezgahlarda yaka şeklindeki metal parçalardan yapılmış kolyeler dikkatimi çekti. Daha öncede söylediğim gibi ben ıvır zıvır elime geçenleri atamam. Bigün bir yerde kullanırım diye biriktiririm. Evde lakabım çöpçüdür. Böyle olunca vitrinlerde gördüğüm her şeyi ben bunu bir şekilde yapabilirmiyim diye düşünürüm.

 Bazen ışık çakar ve sakladığım bir objeyi vitrinlerde tezgahlarda gördüklerimden esinlenerek değiştirme fikirleri geliştiririm.

Bu kolyedede böyle oldu. Gördüğüm yaka şeklindeki kolyelerden esinlenerek kolyemi bu şekle getirdim. Ortadaki iki parçayı çıkardım. Yanyana getirip birleştirdim ve yaka şeklini vermeye çalıştım. Ortasınada tokadan kopmuş fiyongu diktim. 

Kullamadığım bu kolyeyi atıl halden çıkarıp gömlekler ile kullanılabilecek çok şık bir kolye haline getirdim.  

2 Kasım 2012 Cuma

KOLYE'NİN DEĞİŞİMİ


Bu kolyemi severek almıştım ve severek takıyordum.


 Ancak rengi değişti ve yer yer beyazlaştı. Takılamaz bir hal aldı. Öyle bir kenarda bekliyordu. 



Bu aralar oje ile boyamaya taktım. Oje ile neler boyayabilirim diye dolaşan bir tipe dönüştüm. Bu düşüncelerle dolaşırken öyle takılmadan bekleyen bu kolyem aklıma geldi.


Uygun bir renkte ojeyi alıp elime boyamaya başladım. Daha sonrada bloglarda rastladığım çok moda olan bir tarafı parmağa bir tarafı bileğe takılan bileziklerden yapma fikri geldi aklıma.


Çok hoşuma gitti bu fikir şimdi takılmayan küpeleride bu şekilde değiştireceğim.


Böylece kenarda bekleyen takılarım değerlenmiş olacak.