26 Ocak 2012 Perşembe

MENDİL-TELEFON KILIFI




İlkokul zamanlarımızda kağıt mendil kullanımı yeni yeni yaygınlaşıyordu. Herkes tertemiz ütülenmiş bembeyaz kumaş mendilleri kullanırdı. Hatta bizim okulda haftalık mendil-tırnak kontrollerimiz vardı. Cebimizden mendillerimizi çıkarır sıraya koyar üzerine ellerimizi açık beklerdik öğretmenimizi. Nasıl korkardım öğretmen beğenmeyecek mendillerimi  tırnaklarımı diye. Ama temiz titiz anneciğim sayesinde bu kontrolleri başarı ile geçirirdim. Ancak yinede her seferinde korku yaşardım. Şimdiki çocukların hiç böyle sıkıntıları yok. Şimdiki öğrencilerin kumaş mendili olmayıp kağıt mendilleri yerine de ıslak mendilleri var.



 
Neyse konumuza dönersek işte o zamanlarda kağıt mendiller için satılan mendil kılıfları vardı. Hatırlarmısınız bilmem rengarenk kenarları dantelli o kadar güzellerdi ki. Ben eczanelerde satıldığını hatırlıyorum. Ama oldukça pahalılardı. Annem arada bize mendil kılıflarından alırdı.



İşte fotoğraf makinelerinin konulduğu kağıt bir malzemeden yapılmış kabı görünce bu mendil çantacığı aklıma geldi. Aldım elime dantel ipliğini  bu kabın kenarını örmeye başladım. Biraz kurdele küçük çanları da ekleyip süsleyince böyle bir şey ortaya çıktı. Ben içine mendil yerine telefonumu koyacağım.



Mendil konulacağı gibi hediye paketi yerinede kullanabileceğini düşünüyorum.


İçine iki tane çay veya kahve poşeti bir küçük kurabiye koyup sevdiklerinize küçük mutluluklar yaşatabileceğiniz gibi çoçuklara şeker doldurup hediye edilebilinir.









7 yorum:

Unknown dedi ki...

EN ÇOK İÇİNE KÜÇÜK MUTLULUKLAR KOYABİLECEĞİMİZ SEVDİKLERİMİZE VERMEMİZ FİKRİNE DAYANAN KISMINI SEVDİM, HERŞEY SENDEN OLACAK EN ÖNEMLİSİ..

Unknown dedi ki...

Küçük şeyler herzaman beni mutlu ediyor.Kendi yaptığım bir şeyi hediye etmekte öyle.

Banuca dedi ki...

Bak bu güzel fikir işte, bu malzemeden bende de var, kenarları böyle süsleyip daha büyük hediye çantası filan da olabilir :)

AslıASLI dedi ki...

Çok güzel olmuş, hem degerlenmiş hemde kullanışlı ve güzel bir kılıfa dönüşmüş. çok begendim ellerine saglık :)

Hediye fikride ayrıca güzel..

Unknown dedi ki...

Beğediğiniz için teşekkürler.

iffetin günlüğü dedi ki...

bunu denemek isterim .tam benlik..ellerine sağlık..

Unknown dedi ki...

Teşekkürler.