31 Ocak 2012 Salı

PASTOREL BİR RESİM YAPMAK


İşte yine bir atamadığım objelerden yaptığım broş. Bu broşun ana maddesi kullanılmayan hesap makinesinin iç kısmından çıkan işlemci kartı. Hesap makinesini parçaladığımda bu kartı görür görmez her zamanki gibi ben bundan bir şey yaparım diye saklamıştım. Geçen gün elime geçtiğinde ne yapabilirim diye düşündüm ve aklama broş yapmak geldi. Süslemek için kullandığım diğer malzemeler ise boncuk, kırık bir tokadan çıkan benim çok sevdiğim bir figür olan kadın büstü ve yaldızlı kurdelası ile kırmızı oje. Kartın üstünde gördüğünüz delikleri kullanarak boncukları işledim. Kadın büstünü kartın üstüne, arkasına da yaldızlı kurdelayı yapıştırdım. Kartın üstündeki yuvarlık figürleri kırmızı oje ile boyadım. Arkasına eski bir keçe parçası yapıştırıp broş aparatı diktim.


Kendimi pastoral bir resim yapıyormuşum gibi hissettim. Yemyeşil çayırlarda kırmızı kır çiçekleri arasında pembe fırfırlı,dantelli elbiseleri ile dolaşan bir lady  ve onu ısıtan yaz güneşi. 18. yüzyıldan kalma bir sahne.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Victoria dönemi aksesuarlarında kullanılan kadın figürü ile teknoloji çağının digital plakasını kullanma fikrin gerçekten hoşuma gitti. Çok güzel bir aksesuar olmuş, eline sağlık.

AslıASLI dedi ki...

Çok güzel bir fikir, ellerine saglık. Gerçekten anlattıgın o kır görüntüsü ve lady gözlerimin önüne geldi..

Hayırlı kandiller..

Unknown dedi ki...

Beğendiğinize sevindim. Teşekkürler.

Hayırlı kandiller.