13 Şubat 2012 Pazartesi

fosforlu çevriye.......


Ben ilkokula giderken elişi kağıtlarımız vardı. Televizyonda seyrettiğim programda gördüğüm kağıt katlama ve kesme ile yapılan kar tanelerini elişi kağıtları ile yapıp renk renk odamın duvarına yapıştırmıştım. O kadar güzel olmuştu ki hala hatırlıyorum. Ancak uhu ile duvara yapıştırınca iz yapmış annemden baya bir azar işitmiştim. Ama o zamanda şimdiki gibi bin bir çeşit yapıştırıcı yoktu ki. Napalım elimizde ne varsa onunla bir şeyler yapıyorduk.


 

Geçen hafta havalar karlı geçince işyerimdeki arkadaşım düşen kar tanelerine özenip fotokopi kağıtlarından ilkokulda yaptığım bu kar tanelerinden kesti. Bende masamın panosuna iliştirdim onları. Ama sonra bir tanesi gözüme takıldı ve kat yerlerinden kesince lale formuna benziyordu. Ben de fosforlu kalem ile boyayıp, kat yerlerinden kestim ve kitap ayracı yapmaya karar verdim. Yılbaşında gönderilen kataloglardan yararlandım. Mor ve turuncu renklerden oluşan bir kataloğun yazısız düz kısımlarını kestim.



Üzerine kar tanesinden oluşturduğum laleleri yapıştırdım ve lalelerin alt kısmını kesip altına tekrar katalogdan kestiğim şeritleri yapıştırdım. Nasıl olmuş sizce.  



7 yorum:

Unknown dedi ki...

Kar tanelerinden lale ye lale den kitap ayracına nasıl geçtin? Görme biçimleri kitabını kullanman bir bakıma açıklamış. Herşey görmeyle başlarmış. Eline sağlık bizimle paylaştığın için de teşekkürler.

Unknown dedi ki...

Evet ümran her şey görmekle başlıyor.

AslıASLI dedi ki...

Ayraçları çok seven biri olarak çok begendigimi söylemek istiyorum. Birde bende kendim yapmaya çalışıyorum. İzniniz olursa çalıcam bu modeli :) ellerinize saglık..

Unknown dedi ki...

Beğendiğinize çok sevindim. Tabiki kullanın modeli çok sevinirim. Ayrıca sizin yaptığınızı görmek için sabırsızlanıyorum.

pelinpembesi dedi ki...

asıl ben j.berger in kitabına takıldım.en sevdiğim yazardır. tabi ki eline de sağlık. ayraç çok güzel..

Unknown dedi ki...

beğendiğinize sevindim buket hanım.

Unknown dedi ki...

beğendiğinize sevindim buket hanım.