12 Mart 2012 Pazartesi

NECMİYE ABLA-UZUN KOLYE


Takı kutumu düzenlerken Necmiye ablam aklıma geldi. Necmiye abla yazlıkta komşumuzdu. Evimiz kocaman bir meyve bahçesi içinde ikiz ev şeklindeydi. Necmiye ablalar yan evde oturuyorlardı. Unutmuyorum ben ilkokula gidiyordum. Annemler yazlıktan İstanbul’a gideceklerdi beni de Nemciye ablalara bırakmışlardı. Onun çocuğu olmadığından evde benim oyalanacağım bir şeyler bulmaya çalışmış ve sonunda büyük Nivea krem kutusunu vermişti bana oyalanayım diye. Hatırlarmısınız bilmem o zamanlar bu envai çeşit kozmetikler yoktu. Herkesin evinde her türlü yaralanmada el cilt bakında yani her derde deva olarak bir Nivea krem bulunurdu. Nereye istersen sür şeklinde. Neyse ben kutuyu aldım ve kapağını açanca hazine bulmuş gibi oldum. Sanki Kırk Haramilerin Hazinesi. Kutunun içi kolyeler, broşlar, bilezikler, küpelerle doluydu. Takıp takıp aynada kendime bakıp hayaller kurmuştum tüm gün. O gün karar vermiştim. Büyüyünce benimde Nivea kutum olacaktı. İçi incik boncuk dolu. Bu arada eski insanlar ne kadar tutumlu ve her şeyi değerlendirirmiş hiçbir şeyi atmazlarmış.
Takı kutumu düzenlerken Necmiye ablayı bu sebeple hatırladım. Düşündüm o gün verdiğim kararı yerine getirmişim.Bir sürü takı kutum var şimdi nereye sığdıracağımı bilemediğim.



 
Bir yandan bunları düşünürken bir yandan da uzun kolyelerim gözüme ilişti. Uzun zamandır bunları takmamışım. Aslında severim uzun kolyeleri ama çalışırken masaya çarpıp duruyorlar bende çıkarmak zorunda kalıyorum. Ben bunları değiştireyim dedim.



 
 Bir tanesini gözüme kestirdim. Samsun gezimizde almıştım. Boncukları renk renk ve uyumu çok güzel. Şuradaki Anthropologie kolyeden ve bu sene moda olan yakalardan esinlenerek bir yaka kolye yapmaya karar verdim. Boncuklu kısımlarını yakanın dış hattını oluşturdu. Yakanın içini de elimde bulunan zincirlerle doldurdum. Kolyenin ucunda sallanan üç yaprağı da  orta kısmına taktım.



 
 Bence düz renk kazakların üstünde çok şık durduğu gibi gömlek yakasının altına takarak ta kullanılabilinir.    

    


5 yorum:

Unknown dedi ki...

Çocukluk anılarından yola çıktığın sonra da tasarladığın kolyeye ulaştığın bu yazıyı çok beğendim. Anlatımın da kolye de çok güzel olmuş.

AslıASLI dedi ki...

Bizler çocukken değer bilirdik Gül. Tüketim delisi değildik.

Çok beğendim bu kolyeyi, ellerine sağlık.

Bende Apolet yapmak istiyordum, zincirlerden. Bu yaptığını görünce fikir verdi banada..

Unknown dedi ki...

Sevgili Aslı öyle tüketim delisi olmadığınız bloğunuzda paylaştığınız yazılarınızdan anlaşılıyor. Güzel işlere imza atıyorsunuz ve bizimle paylaşıyorsunuz. İyiki varsınız. Ama ne yazıkki çok insan var hiçbirşeyin kıymetini bilmeyen.

Unknown dedi ki...

düşüncelerini çok beğendim,çok şık olmuş...tebrikler...

Unknown dedi ki...

Teşekkürler arzu hanım beğendiğnize çok sevindim.