15 Temmuz 2013 Pazartesi

KANAVİÇE




Annem daha ilkokula giderken öğretmişti bana kanaviçeyi bugünkü adıyla çarpı işini. Hep hatırlarım ilkokul 4. sınıfa giderken elişi dersinde ödev vermişti öğretmenimiz. Serbestsiniz bir şeyler yapıp getirin demişti. Bende etamin bir peçete işlemiştim. İnanmamıştı benim yaptığıma. Ertesi gün iğne iplik getirip göznünün önünde tekrar işlemiştim etaminide öyle inanmıştı. Ortaokulda da ev ekonomisi dersinde buzdolabı örtüsü işlemiştim de en yüksek notu almıştım.



Ben çok seviyorum çarpı işini. Çeşitli bloglar da ve Pinterest te görüyorum heryer de uyguluyorlar. Tahta bir bankta, sehpa üzerinde, bir cafenin duvarında dekoratif amaçlı gibi çok çok örnek var.


Bu örnekleri gördükçe bende değişik malzemeler üzerine kanaviçe nasıl işlerim diye düşünmeye başladım.  
Tantitoni'den aldığım silikon bardak kapağının ambalajı aklıma geldi. Çanta şeklinde çok şık ayrıca asetat gibi sert bir plastikten yapılmış olan bu ambalaj tam bu iş için biçilmiş diye düşünüp işe koyuldum.


Kareli bir kağıda işleyeceğim modeli çizdim ve kağıdı plastik çantanın üzerine yapıştırdım. İğne ile karelerin üzerinden delerek karolajı ambalajın üzerine geçirdim. Daha sonrada işlemeye başladım ve ben bu işi çok sevdim. Çok amaçlı silikon kapak ambalajıda çok şık bir kutuya dönüştü.


 Şimdi etrafta bu işi uygulayabileceğim uygun malzemeler arıyor gözlerim. Bu işlerin devamı gelecek gibi gözüküyor.


2 yorum:

Unknown dedi ki...

Fıstık bu çok güzel olmuş çok zekice ve en güzeli eskiden...bana bunlarla gel:) eline sağlık

Unknown dedi ki...

Beğendiğine sevindim.