19 Aralık 2011 Pazartesi


Evet blog blog dedim sonunda yazmaya başladım. Hadi hayırlısı….

Blogumun adı şey. Nereden çıktı bu isim derseniz bir hikayesi var.  Bizim ilkokul çağlarımızda şimdiki gibi bu kadar çeşitli görsel malzeme yoktu. Herkesin bir kurşun kalemi bir kırmızı kalemi birde annemizin diktiği veya ördüğü kalem kutumuz vardı. Kitaplar gazeteler, kırtasiye dükkanları bugünkü gibi görsel bir çok öğeyi barındırmıyordu. Yani her şey sade, tek, renksizdi. Bulabildiğimiz renkli değişik objeler her zaman ilgimizi çekerdi.

 İlkokul arkadaşlarımızla bir oyun başlatmıştık. Adı “şey” di. Herkes biriktirdiği renkli değişik objeleri toplardı ve bir araya gelip birbirimize gösterirdik. Şimdi düşünüyorum da aslında bugün bloglar da  sanal ortamda paylaşılanları biz birebir canlı olarak birbirimizle paylaşıyormuşuz. Bir nevi canlı blog oluşturmuşuz. Bu sebeple o güzel günlere özlemle ve o günkü canlı blogumuzu bugün sanal ortamda devamını sağlamak adına blogumun adını ŞEY koydum.

Hatırlıyorum da ne yazık ki saklayıp bugüne taşıyamadığım objeler renkli çiklet kağıtları, tipi tip karikatürleri, annemizin bir elbisesinden kalmış düğmesi, bir gazetede görüp kestiğimiz bir figür, resim, bayramlarda akrabalardan gelen kartpostallar, pastaneden aldığımız pastanın renkli rafyası ve paket kağıdı gibi masum mütevazi objelerdi. O zamanın şeyleri bunlardı.




Bugün blogumu yazarken sonsuz bir görsel öğe deryası içindeyim. Bu derya içinde benim gözüme takılan, sevdiğim, modifiye ettiğim, boyadığım, kesip biçtiğim ŞEY leri paylaşacağım.




Yıllar önce başladığım blog girişimim bugün sanal ortamda yeniden başlamış oldu.
BUYRUN ŞEY’E…


7 yorum:

Unknown dedi ki...

Hayırlı olsun canım arkadaşım, aklından geçen, kalbinden geçen elinden geçen bütün güzel ŞEYLERİ bizlerle paylaşmanı dilerim.

Unknown dedi ki...

Dileklerin için çok teşekkürler. Bol bol paylaşmaya çalışacağım

Unknown dedi ki...

BEKLİYORUZ... HEYECANLA... MERAKLA...

komançi dedi ki...

ilk yazınız hayırlı olsun gül hanım :) bu çikolatalarıda ne çok severdik...

Unknown dedi ki...

Evet haklısınız çok severdik ve hala seviyoruz.

Banuca dedi ki...

Şeeey, bu şemsiye çikolataların yanında parmak pralinliler de vardı, nestle gofretler de pek güzeldi ve benim ağzım sulandııııı:(
Anlaşılan epey nostaljik şey paylaşacağız :)


(Yorumlarda kelime doğrulamayı kaldırmanı rica etsek... Bunun için tasarım sayfasında "eski arayüz"e geri dönmen gerekecek,sonra ayarlar/yorumlar....)

Unknown dedi ki...

İnşallah güzel şeyler paylaşacağız