9 Haziran 2014 Pazartesi

DOĞUM GÜNÜ


Kardeşimin doğumgünü geçen cumartesi günü idi. Bende ona süpriz sofra hazırlamak istedim. 
Kardeşimin mesleği inşaat olunca o temada bir şeyler yapayım istedim. Ancak öyle kaba saba birşeyler olmasını istemedim. Düşününce romantik çizgiler taşıyan sofrada daha çok pratik ve şantiye ortamını çağrıştıracak yiyecekler olsun şeklinde bir konsept oluşturmaya karar verdim.  



Hafta boyu şu postumda  baba mendili anlattığım peçeteleri, sofra örtüsünü hazırladım. Ev halkı beni hummalı bir çalışma içinde görünce soruyorlar ne yapıyorsun diye bense hiç renk vermiyordum. 
Elimde olan kaba dokusu ile ve rengi ile her zaman hoşuma giden amerikan kumaşın etrafını iğne ile geçtim ve böylece masa örtümü oluşturdum. Kaba dokunun üstüne zemini daha zarif göstermesi açısından bir şeyler yapmak gerektiğinden  elimde olan pembe renkli tül parçasından runner yaptım. 



Pembe tül runner üzerinde romantikliği vurgulayan parçalar ise Şok Market'te (ben marketlerde ev ürünü satan popüler mağazalardan daha şık ve ucuz ürünler bulabiliyorum belirtmek istedim.)   bulduğum dantel desenli bardaklar, toz pembe ile mint yeşili tabaklar, peçetelerim, Üsküdar eskici pazarında bulup aldığım eski pirinç küçük kupalar içindeki beyaz güller oldu. 






Pasta olarak tiramisu yapıp üstünde oyuncak kepçe ile çikolata parçaları ile şantiye havası yarattım. 



Ev halkından en çok ilgiyi de bu pasta aldı. 


Şantiye havası içinde kızarmış patlıcan, kırmızı biber, süzme yoğurt, isli peynir, roka ve yeşil biber olan sandviçlerle devam etti. 


Sandviçleri kraft kağıdı ile sarıp pembe ip ile bağladım.


Bir başka mamamız da kıymalı sigara börekleri oldu. Börekleri mantı gibi yoğurtla servis ettim. 



Ben bu sofrayı hazırlarken çok keyif aldım. Sevdiklerimle el emeğimle hazırladığım bir sofrada olmak benim için unutulmaz bir anı oldu. Umarım sizde sevmişsinizdir.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

sandviç tek başına bana şölen havası yaşatabilir, ben kendime kızarmış patlıcanla sandviç hazırlarken birde tereyağı ekliyorum ki oy oy oy, peçetelere yorum yapmak için girdim bloga o pulları instagramdan görüp bayılmıştım zaten ama aklım başımdan gitti bir kez :)

Unknown dedi ki...

evet tereyağ yakışır bencede. peçetelerimi beğenmenizede çok sevindim.